Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Μέτρα-σοκ για τον ΟΑΕΕ... "Πότε θα κάνει ξαστεριά"... ποτέ, με αυτούς τους κλέφτες...

Περικοπές συντάξεων και φόρους μελετά η κυβέρνηση να εφαρμόσει στον ΟΑΕΕ, για να αντιμετωπίσει το έλλειμμα άνω των 500.000.000 ευρώ που πρόκειται να δημιουργηθεί το 2014, σύμφωνα με τη Δημοκρατία.

Η κατάσταση είναι άκρως πιεστική και η διαχείρισή της γίνεται συγκαλυμμένα υπό το βάρος των επικείμενων εκλογών. Για το 2014 οι εκτιμήσεις λένε ότι τα έσοδα του Ταμείου δεν θα ξεπεράσουν τα 3,8 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες (καταβολή συντάξεων, επιδομάτων και παροχών ασθενείας) εκτιμάται ότι θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τα 4,3 δισ. ευρώ.
Τα μέτρα που έχουν θεσμοθετηθεί και αφορούν τη μηνιαία, αντί για διμηνιαία, καταβολή των εισφορών, αλλά και τη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης, με ένταξη στον ΟΑΕΕ ασφαλισμένων που έως σήμερα υπάγονταν στον ΟΓΑ και στο ΙΚΑ, δεν λύνουν το πρόβλημα.
Στο υπουργείο Εργασίας διαπιστώνουν με τρόμο τη χάσκουσα μαύρη τρύπα και εξετάζουν σειρά μέτρων που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν, για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα.
Οι παρεμβάσεις που επεξεργάζεται και έχει στα συρτάρια του το υπουργείο Εργασίας αφορούν:

Την επιβολή φόρου επί του τζίρου των επιχειρήσεων. Πρόκειται για το μέτρο της επιβολής φόρου 0,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων, που θεσμοθετήθηκε στον εφαρμοστικό νόμο του δεύτερου μνημονίου, αλλά δεν εφαρμόστηκε, έπειτα από παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Είχε υπολογιστεί ότι τη διετία 2013-2014 ο συγκεκριμένος φόρος θα απέδιδε στον ΟΑΕΕ έσοδα έως 500.000.000 ευρώ συνολικά.

Πηγή:www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου