Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

“Πηδούν από το καράβι” ένας -ένας οι συνεργάτες του Στουρνάρα!


“Πηδούν από το καράβι” ένας -ένας οι συνεργάτες του Στουρνάρα!           

refenesΠαραιτήθηκε ο φορολογικός σύμβουλος του Στουρνάρα, Απόστολος Ρεφενές, ο οποίος είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως γράφει σήμερα η Δημοκρατία.

Είναι ο άνθρωπος που έφερε το φόρο υπεραξίας στις χρηματιστηριακές συναλλαγές και οδηγούσε ακόμα και τους μικροεπενδυτές να βγάλουν μπλοκάκι και να θεωρούνται ελεύθεροι επαγγελματίες ακόμα και με τρεις συναλλαγές ανα εξάμηνο.

Με τον εν λόγω φόρο, όπως τον ανακοίνωσε την τελευταία στιγμή, δημιούργησε εντάσεις ανάμεσα στο Υπουργείο και σε όλους σχεδόν τους φορείς που έχουν να κάνουν με το χρηματιστήριο και τις χρηματιστηριακές εταιρίες. Μάλιστα, προ ολίγων μηνών είχε γίνει θέμα μια επιστολή που είχαν στείλει οι φορείς με τα παράπονά τους για τον φόρο υπεραξίας κατευθείαν στον Στουρνάρα, παρακάμπτοντας τον κ. Ρεφενέ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) έχει συμμετάσχει στην κατάρτιση νόμων για τη φορολογία εισοδήματος. Ο ίδιος πάντως, επισήμως, υποστηρίζει ότι παραιτήθηκε γιατί η θητεία του λήγει τον Μάρτιο.

Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος, όπως μας λένε στο Ολυμπία, γιατί έφυγε και ο κ. Ευάγγελος Χασάπουγλου, επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου. Στην ουσία είναι ο άνθρωπος που ελέγχει τις offshore εταιρίες και τα μεγάλα εμβάσματα, έλεγχοι που μέχρι στιγμής δεν έχουν αποφέρει ιδιαίτερα έσοδα στο κράτος. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι ο Χασάπογλου έχει κάνει αίτηση συνταξιοδότησης.

ΠΗΓΗ: http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου