Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Cordyceps Sinensis, ένα σπάνιο μανιτάρι που δίνει ποιότητα στη ζωή μας.



Σημασία του ονόματος: Σκουλήκι του χειμώνα, χόρτο του καλοκαιριού. Άλλες ονομασίες:  Μύκητας της Κάμπιας, Μύκητας Ελάφι, Tochukaso, Tong Chong Xia Cao
Κινέζικο Ιατρικό βότανο που ανήκει στην κατηγορία των μυκήτων  μανιταριών. Η εφαρμογή του Cordyceps στην Κίνα ως μέσο για την ενίσχυση της υγείας και ως προληπτικό μέτρο κατά των ασθενειών, έχει πάνω από 2000 χρόνια ιστορίας. Στη φύση, μπορούμε να το βρούμε στα ορεινά της Κίνας, του Θιβέτ και του Νεπάλ, σε υψόμετρο άνω των 3.500 μ.

Το Cordyceps είναι ένας παρασιτικός μήκυτας που αναπτύσσεται κυρίως στην κάμπια του είδους HepialusArmoricanus. Οι κάμπιες προσβάλλονται το φθινόπωρο και μέχρι το χειμώνα το σπόριο  μετατρέπεται  σε ένα βακτήριο που τρέφεται και σταδιακά καταστρέφει τα εσωτερικά όργανα της προνύμφης. Η κάψουλα κέρατο παραμένει ανεπηρέαστη και ως αποτέλεσμα  έχουμε δύο ενοποιημένους οργανισμούς, ένα φυτό και ένα έντομο. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα το Cordyceps ζει κάτω από το έδαφος με τη μορφή κουκουλιού που περιέχει μικρόβια και τριχίδια, που αποτελούν τα  μελλοντικά όργανα ενός φυτού. Σε αυτή την κατάσταση βρίσκεται τουλάχιστον για 2 χρόνια, αντέχοντας σε συνθήκες ακραίας έλλειψης τροφής και οξυγόνου.
Την Άνοιξη σκοτώνει τον ξενιστή του και  με τον ερχομό της άνοιξης τα φυτικά όργανα του μύκητα προβάλλουν έξω από το έδαφος και το Cordyceps ξεκινά την ύπαρξή του σαν ένα αμιγές φυτό.
Η πρόοδος της βιολογίας και της τεχνογνωσίας γύρω από τη ζύμωση έκανε δυνατή την καλλιέργεια Cordyceps σε μεγάλη κλίμακα προς όφελος των πολλών.

Συστατικά:
Cordycepin (3-δεοξυαδενοσίνη), δρα εναντίον όλων των βακτηρίων που  αναπτύσσουν ή έχουν ήδη αναπτύξει αντίσταση  στα συνήθη αντιβιοτικά.
Cordyceptic acid (δ-μαννιτόλη), Aμινοξέα,  Πολυσακχαρίτες, Βιταμίνη B12
Είναι πολύ πλούσιο σε Β-Γλυκάνες και Πολυσακχαρίτες.
Β-Γλυκάνες  Είναι πλούσιες σε οξυγόνο και ενεργοποιούν την άμυνα του οργανισμού, δραστηριοποιώντας συγκεκριμένες ομάδες κυττάρων όπως τα μακροφάγα, τα ΝΚ cells κ.α.
Πολυσακχαρίτες  Είναι αλυσίδες ζάχαρης με πολλά άτομα οξυγόνου στο μόριό τους. Καθώς το σώμα διασπά αυτά τα σάκχαρα, το οξυγόνο απελευθερώνεται και απορροφάται από τα κύτταρα. Αυτό βελτιώνει τους μηχανισμούς εξισορρόπησης του σώματος.Σε αυτές τις ιδιότητες οφείλεται η γενική βελτίωση της φυσικής κατάστασης του οργανισμού, η εντυπωσιακή αύξηση της αντοχής και των επιδόσεων.

Άλλη πηγή οξυγόνου για τα κύτταρα είναι και το Ganoderma Lucidum, επίσης πλούσιο σε πολυσακχαρίτες και β-γλυκάνες.

Αρχαίες Κινέζικες πηγές ισχυρίζονται ότι το Cordyceps ωφελεί την καρδιά, το συκώτι και τα νεφρά, τοκυκλοφορικό, το αναπνευστικό, το πεπτικό, το ορμονικό και το ουροποιητικό σύστημα, ενώ αυξάνει  τη φυσική αντοχή και αποκαθιστά τις φυσιολογικές σεξουαλικές λειτουργίες.Λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων, χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το Γανόδερμα για να βοηθήσει σε προβλήματα του ανοσοποιητικού συστήματος.
Υποστηρίζει το αναπνευστικό, ανακουφίζει από το βήχα, ενισχύει τη Libido και βελτιώνει γενικότερα την ποιότητας ζωής.
Χρησιμοποιείται συχνά από αθλητές για δύναμη και αντοχή κατά την περίοδο εντατικής  προετοιμασίας πριν από αγώνες. Επίσης βοηθάει τη μνήμη και αυξάνει τη συγκέντρωση.
Το Cordyceps τράβηξε τα φώτα του ιατρικού κόσμου, της δημοσιότητας και του κοινού  γενικά το 1993. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου του 1993 στη Γερμανία, η  γυναικεία ομάδα της Κίνας κατέκτησε 9 παγκόσμια ρεκόρ.

Είναι Οργανικής καλλιέργειας με αυστηρό ποιοτικό έλεγχο χωρίς χημικά πρόσθετα και  συντηρητικά. Αποροφάται εύκολα από τον οργανισμό. Απλό στη χρήση του.



Συσκευασία: 60 κάψουλες των 450 mg
Τιμή Μέλους 36 €



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου